Startsida

onsdag 1 februari 2017

Lassebygärdet

Otroligt roligt fast det inte handlar om mig. Men har hittat en grupp på Facebook som heter Lassebygärdets vänner. Min mormor flyttade in i lägenheten på Birkagatan 22B när det var nybyggt, runt 1947 och bodde där hela sitt resterande liv för utom de sista 6 månaderna då hon var intagen på Johannesgårdarna - ett ålderdomshem, men hon hade kvar lägenheten tills hon dog, december 1988.
På 1940-1950 talet fanns det runt 230 stycken barn boendes där.
Bilderna med hästen är under uppbyggnaden. Sedan är det ett kort på Uppsala Ekeby fabriken, där de gjorde porslin. Min biologiska morfar Martin som jag aldrig träffade jobbade visst där. Sedan en bild från Kungsgärdet  från tidigt 1940 tal. Karlsro gatan är en lerig stig, vilket också Birkagatan är. Lasseby finns ännu inte längst till höger på den första svartvita bilden uppefrån. Tegelgatan närmast i samma bild, bebyggd. Super härligt att se. Till alla som inte känner till detta område så ligger det i Uppsala. Se de otroligt fina hus med de vackra färgerna. Plaskdamm på innergården.
Jag minns som liten att det fanns en Konsum butik området som jag ofta gick till för att handla till min mormor. Var inte alls gammal, men de som jobbade där kände mycket väl till min mormor. Så hon behövde bara skriva en lapp om vad jag skulle köpa. Jag minns så väl hur jag kunde plocka fram mjölk tetrorna som var trekantiga från rostfria luckor till en kyl. Vilken nostalgi. Jag minns även att det fanns en kiosk på andra sidan gatan som jag även gick till för att köpa John Silver utan filter till min morfar. Tänk att en del minnen sitter kvar så himla starkt i huvudet. Jag älskade verkligen min mormor o morfar. ❤
Ta vara på livet och varandra. LEV NU. Kram Marie

1 kommentar: